Pyszne 25
- Polska 2015
- Sezon: 4
- Odcinek: 5
magazyn kulinarny:
Kolejny odcinek Ania Starmach dedykuje wszystkim tym, którzy myślą o zrzuceniu kilku kilogramów oraz amatorom kuchni dietetycznej i lekkostrawnej. W imię zasady, że śniadanie to najważniejszy posiłek, prowadząca zdradzi przepis na pożywny omlet z szynką, pomidorkami i kiełkami. Do takiego dania najlepiej pasują chrupiące grzanki z pieczywa razowego. Po lekkim śniadaniu czas na niskokaloryczny, a jednocześnie pełnowartościowy obiad. Najzdrowsze są warzywa sezonowe, dlatego Ania przygotuje rozmarynowego kurczaka z pieczonymi warzywami korzeniowymi. Na koniec propozycja dla amatorów ryb. Widzowie dowiedzą się, jak przyrządzić aromatycznego pstrąga. Prowadząca upiecze rybę w soli.
Twórcy:
- Anna Starmach Prowadzący