Przystanek slow food
- Polska 2022
- 25 min
- Tytuł odcinka: Folwark Kamyk Bartelaków
- Sezon: 3
- Odcinek: 3
magazyn kulinarny:
Odcinek skupi się na niezwykłej pasji rodziny Bartelaków, którzy poprzez muzykę i miłość do gotowania zintegrowali społeczność w Kamyku pod Częstochową. Dzięki ich inicjatywie odbywają się weekendowe spotkania z muzyką na żywo i tanecznymi imprezami na świeżym powietrzu, a także rozmowy z interesującymi osobami. Odcinek poświęcony jest również sztuce cukierniczej. Zdzisław Bartelak i Jolanta Paciepnik pokażą, jak powstają lody naturalne i czym różnią się od tych w proszku oraz jak szybko przygotować tarty i ciasta z letnimi owocami, takimi jak maliny, truskawki czy borówki.
Zobacz także
6:30
Śr, 4 cze
6:30
Śr, 4 cze
6:30
Śr, 4 cze
6:30
Śr, 4 cze
6:30
Śr, 4 cze
6:30
Śr, 4 cze
6:30
Śr, 4 cze
6:30
Śr, 4 cze
6:30
Śr, 4 cze
6:30
Śr, 4 cze
6:30
Śr, 4 cze