Przystanek slow food
Kiedy w TV
- 6:30 Śr, 14 maj - TVP 3 Białystok
- 6:30 Śr, 14 maj - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Śr, 14 maj - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Śr, 14 maj - TVP 3 Lublin
- 6:30 Śr, 14 maj - TVP 3 Poznań
- 6:30 Śr, 14 maj - TVP 3 Warszawa
- 6:30 Śr, 14 maj - TVP 3 Szczecin
- 6:30 Śr, 14 maj - TVP 3 Wrocław
- 6:30 Śr, 14 maj - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Śr, 14 maj - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Śr, 14 maj - TVP 3 Opole
- 6:30 Śr, 14 maj - TVP 3 Łódź
- Polska 2022
- 25 min
- Tytuł odcinka: Szparagi Hanny i Olgierda Religioni
- Sezon: 3
- Odcinek: 1
magazyn kulinarny:
Szparagi, niegdyś uważane za egzotyczne i dostępne tylko dla nielicznych, obecnie coraz częściej pojawiają się na polskich stołach. Ich popularyzacja w Polsce, szczególnie w regionie nad Bugiem, to w dużej mierze zasługa Hanny i Olgierda Religonów z Klimczyc-Kolonii. Ta para założyła pierwszą plantację szparagów w tej części kraju, oferując letnikom świeże warzywa bezpośrednio z pola. Jacek Szklarek odkrywa tajemnice risotta ze szparagami, a Oliwia Bernady prezentuje zupę szparagową i grillowane szparagi z podlaskim serem. Program przybliża również uroki Podlasia, w tym spływy Bugiem i rowerowe trasy wzdłuż rzeki, pod przewodnictwem Wojciecha Kazimierza, który odbudował dom swojej babci i doskonale zna ten region.
Zobacz także
5:50
Nd, 11 maj
6:30
Śr, 14 maj
6:30
Śr, 14 maj