Okrasa łamie przepisy
Kiedy w TV
- 6:30 Wt, 25 lut - TVP 3 Białystok
- 6:30 Wt, 25 lut - TVP 3 Szczecin
- 6:30 Wt, 25 lut - TVP 3 Warszawa
- 6:30 Wt, 25 lut - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Wt, 25 lut - TVP 3 Kielce
- 6:30 Wt, 25 lut - TVP 3 Wrocław
- 6:30 Wt, 25 lut - TVP 3 Katowice
- 6:30 Wt, 25 lut - TVP 3 Poznań
- 6:30 Wt, 25 lut - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Wt, 25 lut - TVP 3 Kraków
- 6:30 Wt, 25 lut - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Wt, 25 lut - TVP 3 Opole
- Polska 2013
- 25 min
- Tytuł odcinka: Kuchnia śląska
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Tym razem Karol Okrasa zaprasza na spotkanie z kuchnią śląską. Omawia najbardziej charakterystyczne potrawy oraz dopytuje mieszkańców regionu, które z nich cenią sobie najbardziej. Typowe dla kuchni śląskiej są zupy wodzionka oraz żur. Daniem odświętnym jest rolada. Znane są też karminadle, czyli po prostu kotlety mielone. Z warzyw Ślązacy uwielbiają modrą kapustę, którą przyrządza się na słodko-kwaśno, z jabłkiem.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący