Okrasa łamie przepisy
Kiedy w TV
- 6:30 Sb, 28 gru - TVP 3 Opole
- 6:30 Sb, 28 gru - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Sb, 28 gru - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Sb, 28 gru - TVP 3 Białystok
- 6:30 Sb, 28 gru - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Sb, 28 gru - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Sb, 28 gru - TVP 3 Katowice
- 6:30 Sb, 28 gru - TVP 3 Łódź
- 6:30 Sb, 28 gru - TVP 3 Kraków
- 6:30 Sb, 28 gru - TVP 3 Warszawa
- 6:30 Sb, 28 gru - TVP 3 Wrocław
- 6:30 Sb, 28 gru - TVP 3 Poznań
- Polska 2014
- 25 min
- Tytuł odcinka: Gotowanie na lodzie
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Karol jedzie w okolice Dolnej Wisły, niedaleko Chełmna, gdzie przygląda się tradycyjnemu cięciu lodu. Dowiaduje się, że w dawnych czasach, gdy nie było jeszcze lodówek, zimą wycinano lód na stawach, który potem trafiał do lodowni i pozwalał długo przechowywać żywność. Na miejscu Karol przygotowuje dwa dania, zupę z czerwonej soczewicy z wędzonym łososiem oraz placki z zielonej soczewicy z pieczoną rybą i sosem cebulowo-śmietanowym.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący