Reklama

Okrasa łamie przepisy

Okrasa łamie przepisy
  • age
  • Polska 2021
  • 25 min
  • Tytuł odcinka: Blisko do talerza
  • Odcinek: 0
magazyn kulinarny: Pani Monika, która wiele lat spędziła we Włoszech, w swoim mazurskim gospodarstwie agroturystycznym stara się stosować ideę slow food. Chodzi o to, by produkty pochodziły z najbliższej okolicy. Ważną kwestią jest również różnorodność pokarmów. Jeśli chodzi o mięsa, Polacy jadają prawie wyłącznie wieprzowinę i kurczaki, natomiast jagnięcina czy kozina odeszły niemal w zupełne zapomnienie. Słuchając rad dzisiejszego gościa, Karol przygotuje dania z wykorzystaniem tych mniej popularnych mięsiw. Będą to: pieczone mięso kozie z ziemniaczkami i pomidorową salsą, pierożki z gęsiną, kapustą i grzybami oraz pieczone na blasze placuszki z sałatką z ogrodowych warzyw.

Twórcy: