Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
Kiedy w TV
- 6:30 Nd, 18 maj - TVP 3 Poznań
- 6:30 Nd, 18 maj - TVP 3 Opole
- 6:30 Nd, 18 maj - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Nd, 18 maj - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Nd, 18 maj - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Nd, 18 maj - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Nd, 18 maj - TVP 3 Katowice
- 6:30 Nd, 18 maj - TVP 3 Białystok
- 6:30 Nd, 18 maj - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Nd, 18 maj - TVP 3 Lublin
- 6:30 Nd, 18 maj - TVP 3 Szczecin
- 6:30 Nd, 18 maj - TVP 3 Warszawa
- Polska 2021
- 25 min
- Tytuł odcinka: Pijarzy z Krakowa
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Tym razem Remigiusz Rączka odwiedzi klasztor i liceum prowadzone przez zakonników w Krakowie od 1909 roku. Siedziba krakowskich pijarów mieści się w centrum Starego Miasta, a ich rokokowy kościół pw. Przemienienia Pańskiego zachwyca wystrojem i niezwykłą kaplicą Świętych Schodów. Śląski kucharz przygotuje ulubione dania tamtejszych zakonników: zupę z soczewicy i placki ziemniaczane z sosem grzybowym.