Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
Kiedy w TV
- 6:30 Nd, 11 maj - TVP 3 Kraków
- 6:30 Nd, 11 maj - TVP 3 Poznań
- 6:30 Nd, 11 maj - TVP 3 Opole
- 6:30 Nd, 11 maj - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Nd, 11 maj - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Nd, 11 maj - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Nd, 11 maj - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Nd, 11 maj - TVP 3 Białystok
- 6:30 Nd, 11 maj - TVP 3 Lublin
- 6:30 Nd, 11 maj - TVP 3 Łódź
- 6:30 Nd, 11 maj - TVP 3 Szczecin
- 6:30 Nd, 11 maj - TVP 3 Warszawa
- Polska 2021
- 25 min
- Tytuł odcinka: Zmartwychwstanki ze Stryszawy
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Remigiusz Rączka odwiedza klasztor sióstr zmartwychwstanek w Stryszawie, położony w Beskidzie Żywieckim. To miejsce, które w latach 60. regularnie odwiedzał w okresie wakacyjnym prymas Stefan Wyszyński, stało się obecnie popularnym ośrodkiem rekolekcyjnym i wypoczynkowym. Podczas wizyty Remigiusz, wraz z siostrą Angeliną, przygotowuje charakterystyczne dla tego miejsca dania: stryszawski krupnik i cytrynowe ptasie mleczko z czekoladą.