Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
Kiedy w TV
- 6:30 Nd, 1 gru - TVP 3 Poznań
- 6:30 Nd, 1 gru - TVP 3 Białystok
- 6:30 Nd, 1 gru - TVP 3 Kraków
- 6:30 Nd, 1 gru - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Nd, 1 gru - TVP 3 Lublin
- 6:30 Nd, 1 gru - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Nd, 1 gru - TVP 3 Łódź
- 6:30 Nd, 1 gru - TVP 3 Kielce
- 6:30 Nd, 1 gru - TVP 3 Szczecin
- 6:30 Nd, 1 gru - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Nd, 1 gru - TVP 3 Opole
- 6:30 Nd, 1 gru - TVP 3 Warszawa
- Polska
- 26 min
- Tytuł odcinka: Redemptorystki z Bielska-Białej
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Remigiusz Rączka odwiedza jedyny w Polsce klasztor redemptorystek, który znajduje się w Bielsku-Białej. Ponieważ jest to zakon kontemplacyjny, obowiązują w nim ściśle określone zasady. W związku z tym odcinek został zrealizowany z uwzględnieniem wymogów papieskiej klauzury. Z siostrą Ewą, która przez ponad 20 lat przebywała we Włoszech, kucharz przygotowuje pizzę i calzone, natomiast z siostrą Sylwią piecze dietetyczne ciasto bananowe.