Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
Kiedy w TV
- 6:30 Nd, 24 lis - TVP 3 Opole
- 6:30 Nd, 24 lis - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Nd, 24 lis - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Nd, 24 lis - TVP 3 Białystok
- 6:30 Nd, 24 lis - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Nd, 24 lis - TVP 3 Kraków
- 6:30 Nd, 24 lis - TVP 3 Lublin
- 6:30 Nd, 24 lis - TVP 3 Katowice
- 6:30 Nd, 24 lis - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Nd, 24 lis - TVP 3 Łódź
- 6:30 Nd, 24 lis - TVP 3 Poznań
- 6:30 Nd, 24 lis - TVP 3 Warszawa
- Polska
- 25 min
- Tytuł odcinka: Bernardyni z Leżajska
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Remigiusz Rączka odwiedza przepiękny zespół klasztorny bernardynów w Leżajsku. Tutaj, według tradycji, niejakiemu Tomaszowi Michałkowi, pracownikowi miejscowego browaru, ukazała się Matka Boska ze św. Józefem. Jest to jedyne znane miejsce w Polsce, gdzie objawił się św. Józef, a sam klasztor i bazylika to perły barokowej architektury. Kucharz wraz z bratem Władysławem przyrządzi regionalne dania: podkarpackiego kasiarza z kaszy jaglanej oraz bernardyński bulion grzybowy z pierogami z mięsem.