Reklama

Wiem, co jem, i wiem, co kupuję

  • age
  • 16x9
  • Polska 2017
  • Sezon: 9
  • Odcinek: 1
magazyn poradnikowy: Kasia Bosacka bierze pod lupę masło. Sprawdza, czy zawarty w nim tłuszcz rzeczywiście wywołuje choroby serca oraz jak na ludzki organizm wpływa cholesterol. Dowiaduje się, kto powinien unikać masła, a także odkrywa sekrety tradycyjnej produkcji tego artykułu. Podpowiada również, jaki tłuszcz wybrać do smażenia. Ekspert Szymon Drobniak tłumaczy różnicę między masłem zwykłym a klarowanym, natomiast kucharze Andrzej Polan, Grzegorz Łapanowski i Jakub Kuroń zdradzają, jak często sami sięgają po ten składnik oraz czy to ważne, by zawsze używać go w odpowiedniej ilości. W segmencie "Wiem, co kupuję" będzie mowa o sklepowych ochroniarzach. Okazuje się, że oni sami często wykraczają poza prawo. Agnieszka Majchrzak z Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta oraz adwokat Andrzej Bućko wyjaśniają, w jakich okolicznościach ochroniarze mają prawo zatrzymać klienta sklepu. W programie pojawią się również byli pracownicy drogerii, którzy podzielą się historiami o dziwnych i często bezczelnych zachowaniach klientów.

Twórcy: