Rewolucja na talerzu
- Polska 2010
- Sezon: 2
- Odcinek: 1
magazyn kulinarny:
W kolejnym odcinku programu Olga i Agata pokażą, jak przyrządzić smaczne, szybkie, tanie, a co najważniejsze - zdrowe - jedzenie. Dla miłośników orientalnych smaków interesującą propozycję może stanowić kebab z mięsem kurczaka, lekko odchudzony sosem tzatzyki i chlebkiem lavash z pełnoziarnistej mąki. Dzięki słodkiej papryce, chili i kuminowi ten domowy kebab będzie miał intensywny smak. Kolejna potrawa to domowy hamburger. Wykorzystując chude mięso z indyka, ziarnisty twarożek i świeże zioła, można uzyskać efekt, którym nawet dzieci będą zachwycone. Na koniec, coś dla całej rodziny, królowa Fast Food - pizza. Cienkie ciasto w mąki pełnoziarnistej, pomidory, świeże zioła i serek mozzarella. To bardzo prosty przepis, który można robić razem z dziećmi.
Twórcy:
- Olga Kwiecińska Prowadzący
- Agata Lewandowska Prowadzący