Reklama

Rewolucja na talerzu

  • age
  • Polska 2010
  • Sezon: 2
  • Odcinek: 2
magazyn kulinarny: Pierogi są potrawą lubianą i cenioną przez Polaków, jednak zapracowane panie domu nie zawsze mają czas na to, aby przygotować je samodzielnie. Agata i Olga tradycyjnie zaprezentują trzy przepisy na smaczne i nietuczące dania. Pierwsza propozycja to pieczone pierogi z grzybami. Prowadzące proponują, by farsz do nich przyrządzić na bazie boczniaków, które uchodzą za najzdrowsze z dostępnych na naszym rynku grzybów. Smak potrawy zostanie dodatkowo wzbogacony o orzechy włoskie. Kolejne przepis to azjatyckie pierożki gotowane na parze z dodatkiem imbiru, kolendry i chilli. Miłośnikom słodkości prowadzące proponują pierogi z nadzieniem śliwkowym, imbirem, miodem i migdałami.

Twórcy:

Zobacz także