Reklama

Rewolucja na talerzu

Rewolucja na talerzu
Kiedy w TV
20:45
Cz, 20 cze
  • age
  • Polska 2010
  • Sezon: 2
  • Odcinek: 6
magazyn kulinarny: Gulasz jest potrawą, która doskonale syci i rozgrzewa. Aby uczynić go jeszcze zdrowszym, prowadzące proponują chude mięsa z dodatkiem warzyw i świeżych ziół, które z powodzeniem zastąpią sól. Pierwsza propozycja to gulasz cielęcy. Powstanie on z łopatki cielęcej, która obfituje w kleiste mięso, ułatwiające zagęszczanie tej potrawy. Całość zostanie podana z dodatkiem rozmarynu i szałwii, w towarzystwie kaszy pęczak. Druga potrawa będzie idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią warzywa. Gulasz z bobu i groszku można przygotowywać przez cały rok, wykorzystując mrożone przetwory. Trzeci przepis spełni oczekiwania alergików. Gulasz z królika składa się ze szlachetnego i delikatnego mięsa, które mogą jeść kobiety w ciąży i małe dzieci.

Twórcy: