Reklama

Rewolucja na talerzu

Rewolucja na talerzu
Kiedy w TV
19:45
wczoraj
  • age
  • Polska 2010
  • Sezon: 2
  • Odcinek: 7
magazyn kulinarny: Pasztety stanowią potrawę popularną na naszych stołach, jednak z reguły są również daniem kalorycznym. Prowadzące zdradzą, jak przyrządzić pasztet, który będzie jednocześnie chudy i zdrowy. Pierwsza propozycja to danie z indyka i wołowiny. W programie dowiemy się, dlaczego tak ważne jest solenie wątróbki w trakcie przyrządzania tej potrawy. Pasztet nie zawsze musi składać się z mięsa. Agata i Olga proponują wersję wegetariańską - pasztet z soczewicy. Wyrazisty smak zawdzięcza on mieszance przypraw garam masala. Trzeci przepis jest idealną propozycją dla wielbicieli wątróbki, która będzie stanowiła bazę trzeciego dania.

Twórcy: