Przystanek slow food
- Polska 2022
- 25 min
- Tytuł odcinka: Łosoś wędzony Pana Kazimierza Dobrzyckiego
- Sezon: 3
- Odcinek: 5
magazyn kulinarny:
Kazimierz, rybak z Rowów nad Bałtykiem, od przeszło trzech dekad stosuje unikalną technikę wędzenia łososia. Jego metoda polega na dojrzewaniu ryby pod solą, podobnie jak w przypadku szynki parmeńskiej, a następnie delikatnym wędzeniu na zimno. Ponadto w odcinku przedstawiono postać Ryszarda Pałki, znanego z czasów PRL-u, który szkolił przyszłych szefów kuchni, i zrealizowano połów łososia oraz troci bałtyckiej, cenionych przez francuskich smakoszy.
Zobacz także
6:30
Śr, 18 cze
6:30
Śr, 18 cze
6:30
Śr, 18 cze
6:30
Śr, 18 cze
6:30
Śr, 18 cze
6:30
Śr, 18 cze
6:30
Śr, 18 cze
6:30
Śr, 18 cze
6:30
Śr, 18 cze
6:30
Śr, 18 cze
6:30
Śr, 18 cze