Pospołu z wieprzem i wołu
Kiedy w TV
- 12:00 Śr, 26 lut - TVP 3 Opole
- 12:00 Śr, 26 lut - TVP 3 Kraków
- 12:00 Śr, 26 lut - TVP 3 Gdańsk
- 12:00 Śr, 26 lut - TVP 3 Olsztyn
- 12:00 Śr, 26 lut - TVP 3 Białystok
- 12:00 Śr, 26 lut - TVP 3 Kielce
- 12:00 Śr, 26 lut - TVP 3 Katowice
- 12:00 Śr, 26 lut - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 12:00 Śr, 26 lut - TVP 3 Wrocław
- 12:00 Śr, 26 lut - TVP 3 Warszawa
- 12:00 Śr, 26 lut - TVP 3 Rzeszów
- 12:00 Śr, 26 lut - TVP 3 Łódź
- Stereo
- Polska 2021
- 23 min
- Odcinek: 15
magazyn kulinarny:
Bartek Witkowski wraz z antropologiem jedzenia, dr Izabelą Chudzińską, badają przepis na pieczeń wołową z okresu międzywojennego. Uzupełniając go nieco nowoczesnymi elementami, tworzą wyjątkowe danie - pieczeń huzarską. Ponadto przedstawiają danie, które było dawniej podawane królom, czyli wołowe flaki według receptury pani Wilkowej.
Twórcy:
- Bartłomiej Witkowski Prowadzący
- Agata Jędraszczak Prowadzący