Okrasa łamie przepisy
Kiedy w TV
- 6:30 Wt, 15 lip - TVP 3 Szczecin
- 6:30 Wt, 15 lip - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Wt, 15 lip - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Wt, 15 lip - TVP 3 Białystok
- 6:30 Wt, 15 lip - TVP 3 Kraków
- 6:30 Wt, 15 lip - TVP 3 Katowice
- 6:30 Wt, 15 lip - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Wt, 15 lip - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Wt, 15 lip - TVP 3
- 6:30 Wt, 15 lip - TVP 3 Łódź
- 6:30 Wt, 15 lip - TVP 3 Lublin
- 6:30 Wt, 15 lip - TVP 3 Rzeszów
- Polska 2016
- 25 min
- Tytuł odcinka: W Wiśle na talerzu
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Kulinarna wycieczka do Wisły. Położona w górach Beskidu Śląskiego niewielka miejscowość od lat odwiedzana jest przez turystów z całej Polski. Karol uda się na miejsce gotowanie wyciągiem krzesełkowym, znajdującym się nieopodal skoczni narciarskiej i z góry sprawdzi, co ciekawego można zjeść w Wiśle. Pojawia się owcze sery, które wytwarzane są w tym rejonie od przełomu XVI i XVII wieku oraz pstrągi, hodowane w wodach Wisły. Pojawią się także trzy wykwintne potrawy inspirowane lokalnymi produktami. Grillowana łata wołowa podana z sałatką z bobu i wędzonym owczym serem, pstrąg z sałatką z kaszy gryczanej, owczego bundzu i jarmużu oraz polędwica wołowa prezydenta Mościckiego, z sałatką z pomidorów i górskich jeżyn.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący