Okrasa łamie przepisy
- Polska 2021
- 25 min
- Tytuł odcinka: Wszystko o tatarze
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Prowadzący zaprasza widzów na kulinarną opowieść o befsztyku tatarskim. Niektórym wydaje się, że tatar jest potrawą pochodzenia polskiego, jednak potrawa ta znana jest również w innych krajach, np. we Francji. Polakom trudno sobie wyobrazić tatara bez oprawy w postaci cebulki i ogórków korniszonów czy marynowanych grzybków. Niektórzy dodają do niego również kapary, ryby z konserwy lub oliwki. Karol Okrasa pokaże, jak zrobić dobrego befsztyka tatarskiego. Widzowie dowiedzą się, jaka jest różnica pomiędzy używaniem do tej potrawy surowego mięsa zmielonego w maszynce od tego posiekanego ostrym nożem. Pokaże też, jakie dodatki, zarówno te tradycyjne, jak i mniej oczywiste pasują najlepiej do tego dania.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący