Okrasa łamie przepisy
Kiedy w TV
- 6:30 Wt, 5 lis - TVP 3 Szczecin
- 6:30 Wt, 5 lis - TVP 3 Katowice
- 6:30 Wt, 5 lis - TVP 3 Warszawa
- 6:30 Wt, 5 lis - TVP 3 Kielce
- 6:30 Wt, 5 lis - TVP 3
- 6:30 Wt, 5 lis - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Wt, 5 lis - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Wt, 5 lis - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Wt, 5 lis - TVP 3 Łódź
- 6:30 Wt, 5 lis - TVP 3 Poznań
- 6:30 Wt, 5 lis - TVP 3 Kraków
- 6:30 Wt, 5 lis - TVP 3 Rzeszów
- Polska 2024
- 25 min
- Tytuł odcinka: Grzybobranie w Borach Tucholskich
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Według szacunków około 80 procent naszych rodaków chociaż raz w swoim życiu brało udział w grzybobraniu, z czego ponad połowa robi to w miarę regularnie. Przeciętne polskie gospodarstwo domowe zbiera od 26 do 30 kilogramów grzybów rocznie. Choć panuje obiegowa opinia, że grzyby są ciężkostrawne i nie zawierają składników odżywczych, to współczesna dietetyka łamie ten stereotyp informacjami o dobrze przyswajalnym białku i licznych mikroelementach. Karol Okrasa wyrusza zatem o świcie w Bory Tucholskie, by znaleźć produkty do swoich pysznych dań. Będą to: zupa ze świeżo zebranych grzybów z dynią, śledzie z marynowanymi podgrzybkami i cebulą oraz fileciki z indyka z pieczonymi grzybami leśnymi i serem z niebieską pleśnią.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący