Okrasa łamie przepisy
Kiedy w TV
- 6:30 jutro, 2 lip - TVP 3 Katowice
- 6:30 jutro, 2 lip - TVP 3 Poznań
- 6:30 jutro, 2 lip - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 jutro, 2 lip - TVP 3 Opole
- 6:30 jutro, 2 lip - TVP 3 Łódź
- 6:30 jutro, 2 lip - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 jutro, 2 lip - TVP 3 Białystok
- 6:30 jutro, 2 lip - TVP 3 Lublin
- 6:30 jutro, 2 lip - TVP 3 Wrocław
- 6:30 jutro, 2 lip - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 jutro, 2 lip - TVP 3 Szczecin
- 6:30 jutro, 2 lip - TVP 3 Warszawa
- Polska 2023
- 25 min
- Tytuł odcinka: Kuchnia polska. Ryby z jeziora Wdzydze
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Znany kucharz odwiedza Nadleśnictwo Kościerzyna. Na jego terenie znajduje się największe na terenie Borów Tucholskich jezioro Wdzydze, zwane przez mieszkańców kaszubskim morzem. Nad brzegiem Karol Okrasa przygotowuje dania z świeżo złowionych ryb. Pierwszą propozycją jest rosół z wędzonym węgorzem i makaronem z naleśników aromatyzowanych tatarakiem. Drugą - smażony lin z ziołową sałatką z kaszy gryczanej. Trzecią - pieczony węgorz po myśliwsku z sosem z boczku, ogórków kiszonych i smardzów. Potrawy zostaną wzbogacone o leśne dodatki. Opiekujący się terenem leśniczy opowie również o zagrożeniu pożarowym, jakie niosą letnie upały czy okresy suszy.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący