Okrasa łamie przepisy
Kiedy w TV
- 11:10 dziś, 2 maj - TVP 3 Opole
- 11:10 dziś, 2 maj - TVP 3 Bydgoszcz
- 11:10 dziś, 2 maj - TVP 3 Katowice
- 11:10 dziś, 2 maj - TVP 3 Kraków
- 11:10 dziś, 2 maj - TVP 3 Białystok
- 11:10 dziś, 2 maj - TVP 3 Gdańsk
- 11:10 dziś, 2 maj - TVP 3 Lublin
- 11:10 dziś, 2 maj - TVP 3 Rzeszów
- 11:10 dziś, 2 maj - TVP 3 Poznań
- 11:10 dziś, 2 maj - TVP 3 Łódź
- 11:10 dziś, 2 maj - TVP 3 Szczecin
- 11:10 dziś, 2 maj - TVP 3 Warszawa
- Stereo
- 16x9
- Polska 2024
- 25 min
- Tytuł odcinka: Podkarpacka cebula
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Cebula to jedno z najbardziej wszechstronnych warzyw wykorzystywanych w kuchniach całego świata. Jest składnikiem słynnej francuskiej zupy, włoskiej konfitury czy angielskiego chutneyu. Znakomicie nadaje się do pieczenia, duszenia czy grillowania, a na surowo jest nieodzownym dodatkiem do sałatek czy śledzia w oleju. Karol Okrasa przygotuje tym razem potrawę inspirowaną rzeszowskim żurkiem - kwaśną zupę cebulową z twarogiem; pieczonego łososia w cebulowej marynacie, podanego z glazurowaną cebulką perłową i sałatką z kopru włoskiego oraz żeberka wieprzowe pieczone z cebulowym sosem BBQ, podane z serowo-cebulowymi kluseczkami.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący