Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser
Kiedy w TV
- 8:55 Cz, 5 cze - TVP 3 Opole
- 8:55 Cz, 5 cze - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 8:55 Cz, 5 cze - TVP 3 Białystok
- 8:55 Cz, 5 cze - TVP 3 Szczecin
- 8:55 Cz, 5 cze - TVP 3 Rzeszów
- 8:55 Cz, 5 cze - TVP 3 Warszawa
- 8:55 Cz, 5 cze - TVP 3 Kielce
- 8:55 Cz, 5 cze - TVP 3 Gdańsk
- 8:55 Cz, 5 cze - TVP 3 Katowice
- 8:55 Cz, 5 cze - TVP 3 Łódź
- 8:55 Cz, 5 cze - TVP 3
- 8:55 Cz, 5 cze - TVP 3 Kraków
- Polska 2022
- Sezon: 1
- Odcinek: 2
magazyn kulinarny:
Kulinarna podróż prowadzi do Doliny Baryczy, nad Stawy Milickie, gdzie hodowany jest niezwykły karp. W Polsce ta ryba, choć tania i powszechna, pojawia się na stołach głównie w czasie Bożego Narodzenia. Karp jest źródłem białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jola odwiedza restaurację w Miliczu, gdzie Bogusława Berger serwuje lokalny specjał, a Arkadiusz Berger, ichtiolog, opowiada o hodowli tych ryb w największym kompleksie stawów w Europie. Jola przygotowuje smażonego karpia z puree pietruszkowym i próbuje wędzonego karpia w gospodarstwie Jana Ryftowicza.
Twórcy:
- Michał Muzyczuk Reżyser