Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser
Kiedy w TV
- 12:05 Sb, 26 kwi - TVP 3 Lublin
- 12:05 Sb, 26 kwi - TVP 3 Opole
- 12:05 Sb, 26 kwi - TVP 3 Bydgoszcz
- 12:05 Sb, 26 kwi - TVP 3 Białystok
- 12:05 Sb, 26 kwi - TVP 3 Olsztyn
- 12:05 Sb, 26 kwi - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 12:05 Sb, 26 kwi - TVP 3 Kraków
- 12:05 Sb, 26 kwi - TVP 3 Łódź
- 12:05 Sb, 26 kwi - TVP 3 Gdańsk
- 12:05 Sb, 26 kwi - TVP 3 Rzeszów
- 12:05 Sb, 26 kwi - TVP 3 Katowice
- 12:05 Sb, 26 kwi - TVP 3 Warszawa
- Polska 2022
- 23 min
- Sezon: 1
- Odcinek: 6
magazyn kulinarny:
Polacy bardzo lubią kiszonki. Jola Kleser odwiedza Charsznicę, gdzie niemal każdy mieszkaniec zajmuje się uprawą kapusty. Miejscowe gospodynie prezentują tradycyjne metody jej deptania, a bracia Micykowie pokazują współczesny proces kiszenia w największej kiszarni na południu kraju. Wszystko zaczyna się na polach, takich jak te należące do Jakuba Kruszca, znanego jako lokalny król kapusty. Jola przygotowuje dla swoich gości krem i placki z kiszonej kapusty, pokazując, że kapusta może być samodzielnym daniem, a nie tylko dodatkiem do tradycyjnych, ciężkich potraw. Kiszona kapusta jest także ceniona za swoje właściwości zdrowotne, które wzmacniają organizm.
Twórcy:
- Michał Muzyczuk Reżyser