Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
Kiedy w TV
- 6:30 Nd, 17 sie - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Nd, 17 sie - TVP 3 Opole
- 6:30 Nd, 17 sie - TVP 3 Białystok
- 6:30 Nd, 17 sie - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Nd, 17 sie - TVP 3 Kraków
- 6:30 Nd, 17 sie - TVP 3 Lublin
- 6:30 Nd, 17 sie - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Nd, 17 sie - TVP 3 Poznań
- 6:30 Nd, 17 sie - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Nd, 17 sie - TVP 3 Łódź
- 6:30 Nd, 17 sie - TVP 3 Kielce
- 6:30 Nd, 17 sie - TVP 3 Wrocław
- Polska
- 25 min
- Tytuł odcinka: Cystersi z Sulejowa
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Remigiusz Rączka wybierze się do opactwa cysterskiego w Sulejowie, które istnieje od 1176 roku. Często bywali w nim Kazimierz Wielki, Władysław Jagiełło, Kazimierz Jagiellończyk, a nawet Jan Kazimierz. Obecnie miejsce to jest jednym z najlepiej zachowanych zespołów cysterskich w Polsce oraz okazałych zabytków architektury romańskiej. Prowadzący wraz z klasztorną kucharką, panią Haliną, ugotuje kapuśniak z prażokami oraz karpia po cystersku z kaszą tatarczaną z pecłonkami.