Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
Kiedy w TV
- 6:30 Nd, 6 kwi - TVP 3
- 6:30 Nd, 6 kwi - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Nd, 6 kwi - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Nd, 6 kwi - TVP 3 Opole
- 6:30 Nd, 6 kwi - TVP 3 Lublin
- 6:30 Nd, 6 kwi - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Nd, 6 kwi - TVP 3 Kraków
- 6:30 Nd, 6 kwi - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Nd, 6 kwi - TVP 3 Białystok
- 6:30 Nd, 6 kwi - TVP 3 Łódź
- 6:30 Nd, 6 kwi - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Nd, 6 kwi - TVP 3 Wrocław
- Polska
- 26 min
- Tytuł odcinka: Salezjanie z Czerwińska
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Tym razem Remigiusz Rączka odwiedza klasztor i Bazylikę Zwiastowania Najświętszej Marii Panny w Czerwińsku nad Wisłą. To właśnie w tym miejscu król Władysław Jagiełło wraz z wojskiem modlił się w drodze na Grunwald. Bywali tu również Zygmunt III Waza, król Władysław IV czy Jan Kazimierz. Od 1923 r. znajduje się w tym miejscu klasztor salezjanów. Remigiusz wraz z proboszczem pokazują, jak upiec chleb salezjański, przygotować hummus z czosnkiem niedźwiedzim i pierogi leniwe z karmelizowanymi truskawkami.