Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
Kiedy w TV
- 6:30 Nd, 30 mar - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Nd, 30 mar - TVP 3 Opole
- 6:30 Nd, 30 mar - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Nd, 30 mar - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Nd, 30 mar - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Nd, 30 mar - TVP 3 Katowice
- 6:30 Nd, 30 mar - TVP 3 Białystok
- 6:30 Nd, 30 mar - TVP 3 Poznań
- 6:30 Nd, 30 mar - TVP 3 Lublin
- 6:30 Nd, 30 mar - TVP 3 Szczecin
- 6:30 Nd, 30 mar - TVP 3 Warszawa
- 6:30 Nd, 30 mar - TVP 3 Łódź
- Polska
- 25 min
- Tytuł odcinka: Dominikanie z Gidel
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Tym razem Remigiusz Rączka odwiedza sanktuarium maryjne i klasztor w Gidlach, w powiecie radomszczańskim. W 1615 roku sprowadzono tu dominikanów, by strzegli cudownej figurki Matki Bożej z Dzieciątkiem. Kucharz przygotuje pierogi św. Jacka i gidelskie obwarzanki według przepisu z 1815 roku.