Reklama

Ewa gotuje

  • age
  • Stereo
  • Polska 2022
  • 22 min
  • Odcinek: 443
magazyn kulinarny: Na początek Ewa przygotuje przystawkę z surowej ryby na zimno, która jest ogromnie popularna w całej Ameryce Południowej, czyli ceviche. Do wykonania tej orzeźwiającej przekąski niezbędna jest superświeża ryba, która trafia na stół tuż po złowieniu. Z tego powodu w okolicach Babiej Góry, gdzie prezenterka przygotowuje ten latynoski przysmak, wykorzysta do przepisu miejscowego pstrąga, pochodzącego z okolicznych stawów hodowlanych. Kolejną zaproponowaną przez Ewę potrawą, również egzotyczną, jest jedno z najbardziej znanych dań peruwiańskich, czyli - lomo saltado - polędwica solona. Pochodzi ono z tradycyjnej kuchni chińskiej i u podnóża Andów nazywa się chifa.

Twórcy:

Zobacz także

10:55
Nd, 14 wrz
Ewa gotuje odcinek: 450
10:55
Nd, 14 wrz
Ewa gotuje odcinek: 450
10:50
Nd, 21 wrz
Ewa gotuje odcinek: 451
10:50
Nd, 21 wrz
Ewa gotuje odcinek: 451
11:20
Nd, 21 wrz
Ewa gotuje odcinek: 452
11:20
Nd, 21 wrz
Ewa gotuje odcinek: 452
7:30
Wt, 23 wrz
Ewa gotuje odcinek: 442
7:30
Wt, 23 wrz
Ewa gotuje odcinek: 442
7:30
Śr, 24 wrz
Ewa gotuje odcinek: 443
7:30
Cz, 25 wrz
Ewa gotuje odcinek: 444
7:30
Cz, 25 wrz
Ewa gotuje odcinek: 444