Reklama

Ewa gotuje

Kiedy w TV
6:00
Cz, 20 cze
  • age
  • Stereo
  • Napisy
  • Polska 2021
  • 21 min
  • Odcinek: 417
magazyn kulinarny: Tym razem Ewa ugotuje krupnik, czerpiąc z tradycyjnej podlaskiej receptury. Zupa powstanie na wywarze z kości wołowych, uzupełni ją kasza pęczak, a miejsce tradycyjnie posiekanych ziemniaków zajmą gugle, czyli ziemniaczane kluseczki. W ramach dania głównego gospodyni programu zaserwuje odwróconą tartę tatin. Zamiast owoców znajdą się w niej jednak warzywa. Na deser Ewa ulepi pierogi z suszonymi śliwkami i migdałami. Pokaże także, jak przygotować klarowane masło.

Twórcy:

Zobacz także

6:00
jutro
Ewa gotuje odcinek: 422
6:00
jutro
Ewa gotuje odcinek: 422
6:00
Pt, 28 cze
Ewa gotuje odcinek: 423
6:00
Pt, 28 cze
Ewa gotuje odcinek: 423
6:00
Pn, 1 lip
Ewa gotuje odcinek: 424
6:00
Pn, 1 lip
Ewa gotuje odcinek: 424