Wiem, co jem, i wiem, co kupuję
- Polska 2013
- Sezon: 2
- Odcinek: 7
magazyn poradnikowy:
Ziemniaki z Maroka, pomidory z Kostaryki, czosnek z Chin, a cebula z Egipt Do Polski trafia coraz więcej importowanej żywności. Tymczasem ekolodzy twierdzą, że dystans, który maksymalnie powinna pokonywać żywność to 100km. Czy ktoś bada przydatność tych produktów? Czy to prawda, że banany dojrzewają w gazie? Jak podróż wpływa na zawartość witamin i cenę? Sprawdźcie z Katarzyną Bosacką, czy tak naprawdę wiecie, skąd kupujecie... A w "Wiem, co kupuję" wszystko o higienie intymnej. Aż 75 proc. kobiet przynajmniej raz w życiu dotyka infekcja okolic intymnych. Czy szkodzą im perfumowane podpaski i pachnące mydła? Jak wybrać bezpieczny płyn? Z czego wykonane są tampony i podpaski i jak to się dzieje, że te cienkie są chłonne jak papier?
Twórcy:
- Katarzyna Bosacka Prowadzący