Reklama

Wiem, co jem, i wiem, co kupuję

  • age
  • 16x9
  • Polska 2017
  • Sezon: 8
  • Odcinek: 2
magazyn poradnikowy: Statystyczny Polak zjada tygodniowo dwa bochenki chleba. Najczęściej sięga po pieczywo sprzedawane w supermarketach, które w wielu przypadkach pochodzi z głębokiego mrożenia i jest nasycone różnego rodzaju sztucznymi dodatkami. Twórcy programu zajrzą za kulisy masowej produkcji chleba i podpowiedzą, czym kierować się podczas wyboru pieczywa. Kasia Bosacka i jej gość, Piotr Kucharski, upieką własny chleb na naturalnym zakwasie. W odcinku będzie również mowa o peelingu. Dziennikarze przyjrzą się "złuszczaczom" naskórka dostępnym na rynku i opowiedzą, jak dobrać odpowiednie kosmetyki do swojej skóry. Wytłumaczą też, co różni peeling ziarnisty od enzymatycznego, jak działają płatki peelingujące oraz czy warto inwestować w urządzenia do domowego peelingu. Na koniec poddadzą kilka z tych produktów trudnemu testowi.

Twórcy: