Reklama

Wiem, co jem

  • age
  • Polska 2014
  • Sezon: 6
  • Odcinek: 7
magazyn poradnikowy: Statystyczny Polak zjada rocznie prawie 2 kilogramy bakalii. Stają się one symbolem zdrowego życia. Tymczasem Inspekcja Handlowa znalazła w tych produktach: kokony owadów, spleśniałe owoce, czy zjełczałe orzechy. Katarzyna Bosacka wyjaśni, jakich sztuczek używają producenci, żeby ukryć przed konsumentami konserwant - dwutlenek siarki. Widzowie dowiedzą się, co w bakaliach robią pochodne ropy naftowej, których używa się do produkcji smarów silnikowych. Nieustraszona prowadząca podpowie, które orzechy są najzdrowsze, znajdzie bakalie na poprawę humoru i sprawdzi, czemu suszone morelki zawdzięczają pomarańczowy kolor.

Twórcy:

Zobacz także

6:00
Sb, 2 sie
Wiem, co jem odcinek: 3
0:30
Nd, 3 sie
Wiem, co jem odcinek: 3
1:05
Nd, 3 sie
Wiem, co jem odcinek: 4
6:00
Nd, 3 sie
Wiem, co jem odcinek: 5
0:45
Pn, 4 sie
Wiem, co jem odcinek: 5
1:20
Pn, 4 sie
Wiem, co jem odcinek: 6