Reklama

Smakuj świat z Pascalem

  • age
  • Polska 2014
  • Sezon: 4
  • Odcinek: 9
reality show: Pascal wyrusza na południe Laosu, miejsce zwane "krainą czterech tysięcy wysp". Z ryb i warzyw gotuje obiad. Z egzotycznego południa przemieszcza się na północ do postkolonialnego miasteczka. W jednej z restauracji smakuje larwy i wiewiórkę. Zwiedza stragany, na których można kupić jadalne kwiaty, owady, kijanki, ptaszki, a nawet larwy pszczoły. Rzeka Mekong skrywa kolejny przysmak - wodorosty. Po dodaniu przypraw i wysuszeniu stanowią rodzaj lokalnego "chipsa". Pascal uczestniczy w całym procederze. Kucharz przyrządza deser z papai z sosem karmelowym. Wieczorem czeka na niego niespodzianka - lao lao, czyli wódka ryżowa z dodatkiem żółwi, skolopendr i węży, a na zakąskę grillowane gekony.

Twórcy: