Reklama

Smakuj świat z Pascalem

  • age
  • Polska 2013
  • Sezon: 3
  • Odcinek: 6
reality show: Kolejny etap podróży Afryce to Zanzibar, przepiękna i wielokulturowa wyspa na Oceanie Indyjskim. Tutejsza kuchnia jest miksem wielu smaków z różnych stron świata. Pascal uda się na targ Forodhani słynący z przepysznych szaszłyków, od których uginają się kolorowe stragany. Odkryje sekrety plantana, zwanego też "trąbą słonia", czyli słodkiego banana, który na wyspie traktowany jest nie jak owoc, ale warzywo. Pascal wybierze się na połów ośmiornic. Zanzibar znany jest też z barwnych raf, białego piasku, ławic tęczowych ryb i pięknego wybrzeża. Na jednej z takich rajskich plaż Pascal urządzi swoją kuchnię. Tym razem za blat posłuży mu kawałek drewnianej łódki, a za zlew - naturalne zagłębienie skalne wypełnione morską wodą. Kucharz wykorzysta lokalne specjały i przyrządzi owoce morza w sosie przyprawowym. Na swoją ucztę zaprosi grupę miejscowych kobiet, które zrewanżują się kolacją w pobliskiej wiosce.

Twórcy: