Rosół polski
Kiedy w TV
- 16:10 Pn, 15 wrz - TVP HD
- 11:45 Wt, 16 wrz - TVP 2
- 11:45 Wt, 16 wrz - TVP 2 HD
- 6:30 Śr, 17 wrz - TVP 3 Opole
- 6:30 Śr, 17 wrz - TVP 3
- 6:30 Śr, 17 wrz - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Śr, 17 wrz - TVP 3 Katowice
- 6:30 Śr, 17 wrz - TVP 3 Białystok
- 6:30 Śr, 17 wrz - TVP 3 Kielce
- 6:30 Śr, 17 wrz - TVP 3 Lublin
- 6:30 Śr, 17 wrz - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Śr, 17 wrz - TVP 3 Wrocław
- Polska 2025
- 25 min
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Program kulinarny, w którym usłyszymy pasjonującą opowieść o kuchni polskiej. Splata się ona z historią naszego kraju oraz losami ludzi, którzy ją tworzyli. Twórcy przedstawią niezwykłe bogactwo naszego dziedzictwa kulinarnego, mnogość i wyjątkowość smaków, na które złożyły się różne tradycje regionalne oraz wielokulturowa tożsamość. Szefowie kuchni Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron poszukają źródeł dawnych zwyczajów kulinarnych. W trakcie tej wyjątkowej podróży spróbują zdefiniować specyfikę rodzimej kuchni. Ustalą, co pozostało, a co zmieniono w recepturach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Twórcy:
- Aleksander Baron Prowadzący
- Agnieszka Kraszewska Prowadzący