- INTERIA.PL >
- Program TV >
-
Rewolucja na talerzu
Rewolucja na talerzu
- Polska 2010
- Sezon: 2
- Odcinek: 6
magazyn kulinarny:
Gulasz jest potrawą, która doskonale syci i rozgrzewa. Aby uczynić go jeszcze zdrowszym, prowadzące proponują chude mięsa z dodatkiem warzyw i świeżych ziół, które z powodzeniem zastąpią sól. Pierwsza propozycja to gulasz cielęcy. Powstanie on z łopatki cielęcej, która obfituje w kleiste mięso, ułatwiające zagęszczanie tej potrawy. Całość zostanie podana z dodatkiem rozmarynu i szałwii, w towarzystwie kaszy pęczak. Druga potrawa będzie idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią warzywa. Gulasz z bobu i groszku można przygotowywać przez cały rok, wykorzystując mrożone przetwory. Trzeci przepis spełni oczekiwania alergików. Gulasz z królika składa się ze szlachetnego i delikatnego mięsa, które mogą jeść kobiety w ciąży i małe dzieci.
Twórcy:
- Olga Kwiecińska Prowadzący
- Agata Lewandowska Prowadzący
Reklama
A
C
D
E
F
N
P
S
T
F
Reklama