Pyszna Wielkanoc
Kiedy w TV
- 2013
- Odcinek: 2
magazyn kulinarny:
Ania Starmach uczy widzów krok po kroku, jak przyrządzać trzy potrawy Wielkanocne - zupę chrzanową, królika w śmietanie i mazurek kajmakowy. Zaczyna gotowanie od alternatywy dla żurku, czyli zupy chrzanowej. Ania pokazuje widzom, jak z niedrogich składników przygotować to danie. Uczta wielkanocna to jednak przede wszystkim festiwal mięs. Kucharka przyrządza zatem królika w śmietanie. Jego mięso jest bardzo zdrowe, dietetyczne, hipoalergiczne, a na dodatek genialnie absorbuje przyprawy. A na świąteczny deser Ania piecze mazurek kajmakowy. Przedstawia kolejny błyskawiczny przepis na smaki z dzieciństwa i zdradza, jak sprawić, żeby ciasto było gładkie, a puszka z kajmakiem nie wybuchła.
Twórcy:
- Anna Starmach Prowadzący