Przystanek slow food
Kiedy w TV
- 6:30 Śr, 9 lip - TVP 3 Katowice
- 6:30 Śr, 9 lip - TVP 3 Kraków
- 6:30 Śr, 9 lip - TVP 3 Lublin
- 6:30 Śr, 9 lip - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Śr, 9 lip - TVP 3 Łódź
- 6:30 Śr, 9 lip - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Śr, 9 lip - TVP 3 Białystok
- 6:30 Śr, 9 lip - TVP 3 Opole
- 6:30 Śr, 9 lip - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Śr, 9 lip - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Śr, 9 lip - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Śr, 9 lip - TVP 3 Warszawa
- Polska 2022
- 25 min
- Tytuł odcinka: Olejarnia Zagłoby - oleje tłoczone na zimno
- Sezon: 3
- Odcinek: 9
magazyn kulinarny:
Mariusz Roszkowski zbudował w okolicach Buska w województwie świętokrzyskim własną olejarnię, gdzie powstają oleje rzepakowy, konopny, lniany i tzw. rydzowy. Mężczyzna chętnie dzieli się wiedzą ze swojej dziedziny i prowadzi pokazy tłoczenia dla dzieci i młodzieży. Wiedza, że olej tłoczony na zimno leczy szereg dolegliwości, pomaga w chorobach żołądkowych, łagodzi stany alergiczne i przyspiesza gojenie ran, jest bowiem coraz powszechniejsza. Gościem tego odcinka jest odznaczony gwiazdką Michelin Przemysław Klima, szef kuchni w krakowskiej restauracji Bottiglieria 1881.
Zobacz także
6:30
Śr, 9 lip
6:30
Śr, 9 lip
6:30
Śr, 9 lip
6:30
Śr, 9 lip
6:30
Śr, 9 lip
6:30
Śr, 9 lip
6:30
Śr, 9 lip
6:30
Śr, 9 lip
6:30
Śr, 9 lip
6:30
Śr, 9 lip
6:30
Śr, 9 lip