Przystanek slow food
Kiedy w TV
- 8:55 Pt, 6 gru - TVP 3 Kraków
- 8:55 Pt, 6 gru - TVP 3 Opole
- 8:55 Pt, 6 gru - TVP 3 Białystok
- 8:55 Pt, 6 gru - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 8:55 Pt, 6 gru - TVP 3 Kielce
- 8:55 Pt, 6 gru - TVP 3 Gdańsk
- 8:55 Pt, 6 gru - TVP 3 Łódź
- 8:55 Pt, 6 gru - TVP 3 Warszawa
- 8:55 Pt, 6 gru - TVP 3 Bydgoszcz
- 8:55 Pt, 6 gru - TVP 3 Rzeszów
- 8:55 Pt, 6 gru - TVP 3 Lublin
- 8:55 Pt, 6 gru - TVP 3 Szczecin
- Polska 2021
- 25 min
- Tytuł odcinka: Gęsina
- Sezon: 2
- Odcinek: 1
magazyn kulinarny:
Udajemy się do województwa kujawsko-pomorskiego, aby odkryć tajniki wyjątkowej gęsiny. Spotykamy tam ludzi, którzy specjalizują się w hodowli gęsi i produkcji przetworów, przekształcając swoją pracę w prawdziwą sztukę kulinarną. Podstawą ich sukcesu jest zdrowa i naturalna hodowla zwierząt, o której znaczeniu opowiedzą polscy hodowcy. W trakcie wizyty poznajemy przepisy na takie dania jak gęś pieczona, kiełbasa z gęsi oraz czernina, które wyróżnia ich unikalny smak i tradycyjne przygotowanie.