Reklama

Polska na patelni

  • age
  • Stereo
  • Polska 2019
  • Odcinek: 1
magazyn kulinarny: Janinka bardzo dba o swoje ukochane krowy, dlatego codziennie rano zagląda do obory. W dojeniu wspiera ją wnuczka Weronika. Ze świeżego mleka przyszykowują bundz, a następnie lepią z niego oscypki. Potem bryczką sąsiada docierają do wędzarni. Dzięki temu dziadek może cieszyć się później kolacją z oscypkami z patelni z dodatkiem żurawiny. Zdzisław z Nadwiślańskiej Chaty uwielbia swoją pracę cukiernika. Odkąd tylko wstanie, obmyśla menu. Dziś decyduje się na bezy. Jego żona Basia idzie więc do kuzynki po ekologiczne jajka. W tym czasie mężczyzna zbiera zioła na pobliskiej polanie. Nadają się one na uspokajające napary, po które sięga jego partnerka.

Zobacz także

12:30
Nd, 4 maj
6:20
Sb, 10 maj
6:20
Sb, 10 maj
12:25
Nd, 11 maj
12:25
Nd, 11 maj