Okrasa łamie przepisy
Kiedy w TV
- 6:30 Sb, 4 paź - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Sb, 4 paź - TVP 3 Poznań
- 6:30 Sb, 4 paź - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Sb, 4 paź - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Sb, 4 paź - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Sb, 4 paź - TVP 3 Katowice
- 6:30 Sb, 4 paź - TVP 3 Kraków
- 6:30 Sb, 4 paź - TVP 3 Białystok
- 6:30 Sb, 4 paź - TVP 3 Lublin
- 6:30 Sb, 4 paź - TVP 3 Łódź
- 6:30 Sb, 4 paź - TVP 3 Kielce
- 6:30 Sb, 4 paź - TVP 3 Warszawa
- Polska 2022
- 25 min
- Tytuł odcinka: Kuchnia na ziarnku grochu
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Groch, znany ludziom już od 9 tysięcy lat, jest szczególnie ceniony w polskiej kuchni. Francuski markiz Guillaume de Beauplan w XVII w. dziwił się, że Polacy nie wyobrażają sobie bez niego uczty. Karol Okrasa przygotuje trzy dania z grochem w roli głównej. Jego propozycje będą lekkie i mało kaloryczne. Kucharz zrobi marynowanego łososia z pikantną sałatką z ogórka i grochu włoskiego, parowanego na wywarze z żeberek szczupaka z korzennym purée i sosem ziołowym oraz smażone, pikantne kuleczki z zielonego grochu z sosem jogurtowym.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący