Reklama

Okrasa łamie przepisy

Kiedy w TV
18:40
wczoraj
  • age
  • Polska 2014
  • 25 min
  • Tytuł odcinka: Zdrowa, polska wieprzowina
  • Odcinek: 0
magazyn kulinarny: Przeciętny Polak zjada w ciągu roku około czterdziestu kilogramów wieprzowiny. Przez wielu jednak ten rodzaj mięsa uważany jest za niezdrowy i niewłaściwy dla współczesnej, lekkiej kuchni. Karol postanawia rozprawić się z kilkoma mitami, które narosły wokół wieprzowiny. W ramach odcinka przygotowuje smażony schab w stylu orientalnym z warzywami i kapustą "pak choy" oraz ryżem jaśminowym. Dzieli się też przepisem na apetyczną łopatkę wieprzową w sosie kokosowo-pomarańczowym z młodą kapustą i jabłkami, a także gotowane polędwiczki wieprzowe na parze z salsą z botwinki i szparagami.

Twórcy: