Okrasa łamie przepisy
Kiedy w TV
- 6:30 jutro, 19 sie - TVP 3 Katowice
- 6:30 jutro, 19 sie - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 jutro, 19 sie - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 jutro, 19 sie - TVP 3 Kraków
- 6:30 jutro, 19 sie - TVP 3 Opole
- 6:30 jutro, 19 sie - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 jutro, 19 sie - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 jutro, 19 sie - TVP 3 Łódź
- 6:30 jutro, 19 sie - TVP 3 Poznań
- 6:30 jutro, 19 sie - TVP 3 Białystok
- 6:30 jutro, 19 sie - TVP 3 Lublin
- 6:30 jutro, 19 sie - TVP 3 Gdańsk
- Polska 2017
- 25 min
- Tytuł odcinka: Gotowanie na kukurydzianym polu
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Mistrz kuchni tym razem rusza do Sławęcic w województwie dolnośląskim, gdzie znajdują się wielkie pola kukurydzy. To warzywo przybyło do Europy z Ameryki Środkowej wraz z Krzysztofem Kolumbem w 1493 roku. Przed wojną znana była raczej na południowo-wschodnich kresach II Rzeczpospolitej. Karol w niezwykłej scenerii szumiących wielkich łodyg kukurydzy przygotuje trzy potrawy - pikantną kremową zupę z kukurydzy, kotleciki kukurydziane podane z grzybami i kwaśną śmietaną oraz gicz jagnięcą podaną na aromatycznym, kukurydzianym purée.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący