Okrasa łamie przepisy
- Polska 2016
- 25 min
- Tytuł odcinka: Na kaczkę do Paryża
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Karol wyruszy do leśniczówki Paryż położonej niedaleko Sochocina. Według legendy w czasach napoleońskich stacjonujący tu francuscy oficerowie uznali, że jada się tu tak dobrze jak w stolicy Francji. Nazwa Paryż przetrwała wieki, a dziś dobre tradycje kulinarne kultywuje żona miejscowego leśniczego, pani Anna. Widzowie poznają wszystkie zalety mięsa z kaczki. Karol przygotuje ją w trzech odsłonach. Pierwszą propozycją będą kacze uda marynowane w soli i czerwonym winie, zaś drugą pierś kaczki ze śliwkami, burakiem i siankiem z pora. Na koniec kucharz przyrządzi krem ziemniaczany z kaczką i opalonymi ziemniaczkami confit.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący