Okrasa łamie przepisy
Kiedy w TV
- 6:30 Sb, 19 lip - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Sb, 19 lip - TVP 3 Katowice
- 6:30 Sb, 19 lip - TVP 3 Warszawa
- 6:30 Sb, 19 lip - TVP 3 Szczecin
- 6:30 Sb, 19 lip - TVP 3 Kielce
- 6:30 Sb, 19 lip - TVP 3 Opole
- 6:30 Sb, 19 lip - TVP 3 Kraków
- 6:30 Sb, 19 lip - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Sb, 19 lip - TVP 3 Wrocław
- 6:30 Sb, 19 lip - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Sb, 19 lip - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Sb, 19 lip - TVP 3 Białystok
- Polska 2016
- 25 min
- Tytuł odcinka: Dziczyzna w Puszczy Bolimowskiej
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Puszcza Bolimowska to idealne miejsce na spotkanie z polską, tradycyjną kuchnią myśliwską. Właśnie tutaj Karol Okrasa przygotuje trzy dania z dziczyzną w roli głównej. Pierwszą propozycją będzie gulasz z łopatki z dzika, duszony z kapustą i ziemniakami. Następnie kucharz przygotuje zrazy z sarny, z boczkiem i słoniną, podane z kaszą z owsa. Trzecią odsłoną będą pieczone tosty z marynowanym w mleku schabem z dzika, z grzybami i jajkiem.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący