Okrasa łamie przepisy
Kiedy w TV
- 6:30 Sb, 12 lip - TVP 3 Opole
- 6:30 Sb, 12 lip - TVP 3 Olsztyn
- 6:30 Sb, 12 lip - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Sb, 12 lip - TVP 3 Katowice
- 6:30 Sb, 12 lip - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Sb, 12 lip - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Sb, 12 lip - TVP 3 Kraków
- 6:30 Sb, 12 lip - TVP 3 Lublin
- 6:30 Sb, 12 lip - TVP 3 Poznań
- 6:30 Sb, 12 lip - TVP 3 Łódź
- 6:30 Sb, 12 lip - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Sb, 12 lip - TVP 3 Kielce
- Polska 2016
- 25 min
- Tytuł odcinka: Kuchnia łowicka w Bednarach
- Odcinek: 133
magazyn kulinarny:
Odcinek poświęcony kuchni łowickiej. Karol Okrasa odwiedza położone w sąsiedztwie Nieborowa Bednary. Kuchnia tego regionu swoją wyjątkowość zawdzięcza historii. Była oparta na maśle, śmietanie, twarogu, ziemniakach i wieprzowinie. Atrakcją tego odcinka będzie też wizyta w zagrodzie bednarza. Karol Okrasa przygotuje trzy dania. Zrobi w 150-letniej maszynie lody ze świeżych truskawek, bazylii i zielonego pieprzu. Drugą potrawą będą kluski ziemniaczane podane z wegetariańską okrasą z kwaśnej śmietany. Na koniec przygotuje pieczone w kociołku i wędzone w dymie ziemniaki podane z masłem, ze szczypiorkiem i czosnkiem.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący