Okrasa łamie przepisy
Kiedy w TV
- 12:00 Cz, 12 cze - TVP 3 Opole
- 12:00 Cz, 12 cze - TVP 3 Olsztyn
- 12:00 Cz, 12 cze - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 12:00 Cz, 12 cze - TVP 3 Kraków
- 12:00 Cz, 12 cze - TVP 3 Bydgoszcz
- 12:00 Cz, 12 cze - TVP 3 Gdańsk
- 12:00 Cz, 12 cze - TVP 3 Białystok
- 12:00 Cz, 12 cze - TVP 3 Rzeszów
- 12:00 Cz, 12 cze - TVP 3 Lublin
- 12:00 Cz, 12 cze - TVP 3 Łódź
- 12:00 Cz, 12 cze - TVP 3 Katowice
- 12:00 Cz, 12 cze - TVP 3 Poznań
- Polska 2015
- 25 min
- Tytuł odcinka: Kuchnia Borów Tucholskich
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
W tym odcinku Karol Okrasa odwiedzi Bory Tucholskie. Zatrzyma się w zajeździe Fojutowo, położonym obok okolicznej atrakcji turystycznej, jaką jest zbudowany w połowie XIX wieku kanał Wielkiej Brdy. Latem jest to wymarzone miejsce dla kajakarzy. Z punktu widzenia kulinariów województwo kujawsko pomorskie to kraina gęsiny, a z kolei Bory Tucholskie słyną z dziczyzny i miodów. W zajeździe Karol przygotuje atrakcyjne potrawy, oparte o te regionalne produkty. Pierwsze będą kopytka z majerankiem i botwinką w sosie z pieczonej w miodzie gęsi. Druga propozycja to treściwa i aromatyczna zupa kajakarzy z kociołka, przyrządzona z łopatki jelenia.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący