Reklama

Okrasa łamie przepisy

  • age
  • Polska 2015
  • 25 min
  • Tytuł odcinka: Kuchnia Borów Tucholskich
  • Odcinek: 0
magazyn kulinarny: W tym odcinku Karol Okrasa odwiedzi Bory Tucholskie. Zatrzyma się w zajeździe Fojutowo, położonym obok okolicznej atrakcji turystycznej, jaką jest zbudowany w połowie XIX wieku kanał Wielkiej Brdy. Latem jest to wymarzone miejsce dla kajakarzy. Z punktu widzenia kulinariów województwo kujawsko pomorskie to kraina gęsiny, a z kolei Bory Tucholskie słyną z dziczyzny i miodów. W zajeździe Karol przygotuje atrakcyjne potrawy, oparte o te regionalne produkty. Pierwsze będą kopytka z majerankiem i botwinką w sosie z pieczonej w miodzie gęsi. Druga propozycja to treściwa i aromatyczna zupa kajakarzy z kociołka, przyrządzona z łopatki jelenia.

Twórcy: