Okrasa łamie przepisy
Kiedy w TV
- 6:30 Wt, 1 paź - TVP 3 Poznań
- 6:30 Wt, 1 paź - TVP 3 Opole
- 6:30 Wt, 1 paź - TVP 3 Kraków
- 6:30 Wt, 1 paź - TVP 3 Gdańsk
- 6:30 Wt, 1 paź - TVP 3 Łódź
- 6:30 Wt, 1 paź - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 6:30 Wt, 1 paź - TVP 3 Bydgoszcz
- 6:30 Wt, 1 paź - TVP 3 Białystok
- 6:30 Wt, 1 paź - TVP 3 Rzeszów
- 6:30 Wt, 1 paź - TVP 3 Wrocław
- 6:30 Wt, 1 paź - TVP 3 Kielce
- 6:30 Wt, 1 paź - TVP 3 Szczecin
- Polska 2024
- 25 min
- Tytuł odcinka: Kurczak w trzech odsłonach
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Tematem odcinka są dania z kurczaka. Karol Okrasa przybliży ciekawostki dotyczące spożywania drobiu w przeszłości, odwołując się do kultury szlacheckiej. Pokaże widzom, z jakich elementów składa tuszka kurczaka, jakie są walory poszczególnych części i jak przygotować dobry wywar na kurzym mięsie. Następnie zaprezentuje swoje pomysły kulinarne. Pierwszą propozycją będzie cytrynowa zupa z kurczakiem, pomidorowymi kluseczkami i twarogiem. Druga potrawa to szybka sałatka z kurczaka z makaronem, miętą i kurkami. Na koniec kucharz przygotuje mięso z kurczaka zapiekane w bakłażanie.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący