Okrasa łamie przepisy
Kiedy w TV
- 11:10 Śr, 22 maj - TVP 3 Gdańsk
- 11:10 Śr, 22 maj - TVP 3 Opole
- 11:10 Śr, 22 maj - TVP 3 Olsztyn
- 11:10 Śr, 22 maj - TVP 3 Gorzów Wielkopolski
- 11:10 Śr, 22 maj - TVP 3 Katowice
- 11:10 Śr, 22 maj - TVP 3 Kraków
- 11:10 Śr, 22 maj - TVP 3 Białystok
- 11:10 Śr, 22 maj - TVP 3 Bydgoszcz
- 11:10 Śr, 22 maj - TVP 3 Lublin
- 11:10 Śr, 22 maj - TVP 3 Łódź
- 11:10 Śr, 22 maj - TVP 3 Rzeszów
- 11:10 Śr, 22 maj - TVP 3 Warszawa
- Polska 2023
- 25 min
- Tytuł odcinka: Kuchnia polska. Zamorski indyk
- Odcinek: 0
magazyn kulinarny:
Indyk został sprowadzony z zza oceanu po wyprawach Krzysztofa Kolumba do Ameryki. Zanim trafił na stoły, był hodowany jako ptak ozdobny w ogrodach magnatów i biskupów. Karol przygotuje trzy potrawy z jego mięsa: skrzydła duszone w doprawionym orientalnie sosie z ciemnego piw, kwaśną zupę na bazie soku z kiszonej kapusty z ziemniakami, boczkiem i mięsem z ud indyczych oraz smażone paski z indyczej piersi z cebulą i bakłażanem, duszone w pomidorowym sosie z ciecierzycą.
Twórcy:
- Karol Okrasa Prowadzący